fredag 17. oktober 2008

Finanskrise!


Når man bor i utlandet, selv om det bare er Danmark, og mottar støtte fra Lånekassen i norske kroner og øre, er valutakursen mellom landet man bor i og Norge av en viss interesse. Selv om jo prisene oppgis i kroner her som hjemme, er som kjent ikke en dansk krone det samme som en norsk krone. Jeg har alltid vært klar over at den danske krona er litt mer verdifull enn dens norske broder, men i løpet av årene jeg besøkte Roskilde var det sjelden snakk om mer enn 7-8 kroner ekstra på hundrelappen. Det var da også tilfellet da vi flyttet ned hit i midten av august. Med en kurs på 1,07 trengte man ikke tenke seg om så fryktelig mange ganger før man dro kortet.

Men nå er det andre tider. Dette blir man smertelig klar over når det i løpet av kort tid skal innbetales et depositum på 18 000 , og en husleie på 6000 (danske) kroner. Siden månedsskiftet august/september har disse to betalingene blitt 3000 norske kroner dyrere. Tre tusen kroner man ikke får noen som helst glede av - de er bare borte. Bittert. Jævlig bittert.

Takk til Dagens Næringsliv for grafen som på svært levende vis illustrerer hvor kjedelig dette er.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pokker!

Jonas Spildrejordet sa...

Kjipt på generell basis, men litt kjipere for oss som har et depositum å betale. Du får håpe kursen synker til du skal gjøre denslags igjen i januar :)

Anonym sa...

Ja. Eg ser det er på veg ned allerede. Det har nok ikkje like store konsekvensar for meg, nei. Føler med dykk!